W sprawie „ontologii kulturowej” Barbary Tuchańskiej (Diametros, 2015)
W sprawie „ontologii kulturowej” Barbary Tuchańskiej(B. Tuchańska, „Ontologia kulturowa: zarys konstrukcji”, ICF Diametros nr 41 (2014),  B. Tuchańska, „Ontologia kulturowa: kulturowość bycia”, ICF Diametros nr 42 (2014))