Problem szkolenia członków komisji bioetycznych (Diametros, 2009)
Artykuł porusza problem nierozwiązanego w Polsce zagadnienia szkolenia członków i kandydatów na członków komisji bioetycznych. Autorka proponuje rozpoczęcie dyskusji w odniesieniu do zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia oraz doświadczeń innych krajów europejskich.