Alternatywizm w teorii percepcji (Diametros, 2007)
Artykuł ten prezentuje alternatywizm, stanowisko, które łączy w sobie dwie idee; pewien nienaiwny wątek realizmu naiwnego z reprezentacjonizmem. Jest ono rezultatem próby zmierzenia się z niektórymi problemami związanymi ze zjawiskami iluzji i halucynacji percepcyjnych. Będę argumentować, że formułuje ono przekonującą strategię obrony realizmu nie-naiwnego.