(untitled) (Diametros, 2012)
Artykuł nawiązuje do debaty internetowej zatytułowanej , która odbyła się w październiku i listopadzie 2012 r. na stronie Polskiego Towarzystwa Bioetycznego. Punktem wyjścia dyskusji było Stanowisko Komitetu Bioetyki przy Prezydium PAN nr 2/2012 z dnia 8 czerwca 2012 r. w sprawie preimplantacyjnej diagnostyki genetycznej oraz zgłoszone przez kilku członków Komitetu zdania odrębne. Autorka odnosi się do wątków debaty zogniskowanych na wewnętrznej spójności tekstu Stanowiska