(untitled) (Diametros, 2012)
W 1975 roku Fodor opublikował książkę Język myśli. W 2011 ukazała się jej kontynuacja. Celem artykułu jest krytyczne zbadanie, czym nowa koncepcja języka myśli różni się od poprzedniej. Artykuł przedstawia dotychczasowe założenia Reprezentacyjnej Teorii Umysłu i jej konsekwencje dla atomizmu pojęciowego i natywizmu. Założenia te zostały porównane treściami zawartymi w LOT2, gdzie Fodor nie tylko wzmacnia swoje poprzednie tezy, ale też ostro krytykuje pragmatyzm i dodaje ważny element do RTM w postaci reprezentacji niepojęciowych.